22 Eylül 2008

Sezen'den sinyal bekleniyor

Söz yazarı ve besteciler, konserlerde şarkılarını söyleyenlerden pay istemek için Sezen Aksu'yu bekliyor. Aksu'nun tavrı hepsine örnek olacak..
Yaklaşık 10 yıl önce Kayahan, kendi şarkılarını seslendirdiği için Nilüfer'in konserlerinden daha çok pay isteyince, yılların dostlarının arasına para girmişti. Nilüfer, "Hiçbir yorumcu söz yazarlarına ve bestecilere konserlerinden pay vermezken ben veriyorum. Daha neyin zammı?" şeklinde isyan etmişti. Daha sonra Kayahan, şarkılarının Nilüfer tarafından seslendirilmemesi için açtığı davayı kazandı. Bu davayı emsal olarak gören birçok besteci ve söz yazarı, yorumcuların konserlerinden ekstra programlarından pay istemeye başladı. Pay isteyenler arasında ilk isim Şehrazat oldu.
Şehrazat, Gülben Ergen'in konserlerinden pay istemiş, Ergen ise "Vermem" demişti. Baskılar üzerine Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği Başkanı Garo Mafyan da "Telif toplamak meslek birliklerinin görevidir" açıklamasını yaptı. Gözler şimdi Sezen Aksu'da. Sezen Aksu'nun lider olarak seçilmesinin nedeni, sanatçının yaklaşık 500 şarkısının 100'e yakın yorumcu tarafından seslendirilmiş ve seslendiriliyor olması. Bir başka deyişle, en fazla yorumcu tarafından şarkıları seslendirilen isim Sezen Aksu. Aksu da Kayahan ile Şehrazat'ın yanında yer alırsa, sektördeki söz yazarı ve bestecilerin, yorumculardan konser payı istemek için ellerinin iyi güçleneceği belirtiliyor.

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile