24 Ağustos 2008

Cano benim 10 yıllık 'kuzum'du

Aksu'nun, "kuzum" diye sevdiği köpeğinin özel bir yere gömülmesini istediği öğrenildi.Hayvanlara düşkünlüğüyle bilinen Sezen Aksu, iki aylık yavruyken aldığı ve 10 yıldır yanından hiç ayırmadığı Cano'sunun ani ölümüyle yıkıldı. "Çakkıdı" şarkısıyla dans eden köpeğini yurtiçinde gittiği seyahatlere götüren, onunla tekne turuna dahi çıkan Sezen Aksu, "O benim 10 yıldır can dostumdu" diyerek gözyaşı döktüğü öğrenildi. Aşırı kilo nedeniyle kalp krizi geçirdiği öğrenilen Cano'nun, sadece Sezen Aksu ve çok yakın akrabalarının bildiği bildiği çok özel bir yere gömüldüğü belirtildi.
Şoförü tarafından arabada unutulduğu iddia edilen, bu yüzden aşırı sıcaktan dolayı kalp krizi geçirdiği söylenen köpeğin, aşırı kiloları nedeniyle kalp krizi geçirdiği, veteriner raporunda da "kalp krizi" yazdığı belirtildi. Ancak ölüm haberini Bodrum'da alınca hemen İstanbul'a dönen Aksu'nun, evde öfkeyle dolaşması, sinirlerinin çok bozuk olması, köpeğin arabada unutulma iddiasını güçlendiriyor. Ünlü sanatçının evinde 17 yaşında İrma adında bir kedisi bulunuyor.
Hayvanlara aşırı düşkün olan ve hayvan hakları konusunda birçok yardım derneklerine de destek veren Sezen Aksu, bu konuda kendi resmi internet sitesinde şu satırlara yer vermişti:
"İnsanoğlu artık bu dünya üzerinde yaşama hakkının sadece kendisine ait olmadığının farkına varmalı. Doğa dengesini ancak, üzerinde bulundurduğu her türün yaşamını hakettiği şekilde sürdürmesiyle kaybetmez ve koruyabilir. Kendisini doğaya ve hayvanlara müdahale edecek üstünlükte gören insan ırkı, bu gücü ispatlayacağı noktayı şaşırmamalı. Hayvanlara göre daha yetkin bir tür olduğumuz iddiasına, yer küredeki tüm canlılara ‘layığınca’ yaşama şansı verildiğini gördüğüm gün ikna olacağım."

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile