01 Kasım 2007

Sezen Aksu ve "KÖK" Albümü

Sezen Aksu Resmi İnternet Sitesi üzerinden daha önce yayınlanacağı duyurulan Sezen Aksu’nun farklı içeriklerdeki albüm projelerine ilişkin son gelişmeleri ziyaretçi ve üyelerimizle paylaşmak isteriz.
Sezen Aksu 2007’nin yaz aylarında gerçekleştirdiği Harbiye Açıkhava Konserleri’nden oluşturulacak DVD projesini, çok kapsamlı bir akademik ve kültürel araştırma gerektiren “Kök” albümüne daha fazla yoğunlaşabilmek amacıyla, iptal etme kararı almıştır.
Bu nedenle Kök’ün dışında ayrıca çıkarılacağı duyurulan Sezen Aksu albümü de ertelenmiştir. Kök’ten sonra çıkarılacak söz konusu albümün zamanlaması konusunda net bir planlama bulunmamaktadır.
Farklı içeriği ve sound’u nedeniyle Kök’e ağırlık vermek isteyen Sezen Aksu’nun, yeni albümüne ilişkin açıklaması şu şekildedir:
Kök derken çok derinlere giden bir müzikal araştırmadan söz ediyorum. Sadece kültürümüzün değil, insanlığın köklerinden izler taşıyan eserler bulmaya ve bu paralelde eserler üretmeye gayret edeceğim bu albüm için. Konsantrasyonumu bir süre sadece bu çalışmaya odaklamak istiyorum. Eski, yeni, bilinen ya da kuytularda kalmış birçok eserin gün ışığına çıkacak olmasından heyecan duyuyorum. Meslek yaşamımın bu noktasında ihtiyaç duyulduğunu hissettiğim bir çalışma olarak değerlendiriyorum “Kök”ü.”

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile