09 Ekim 2007

Sezen Aksu'dan Royal Albert Hall'de Muhteşem Konser

Sezen Aksu, İngiltere'nin Başkenti Londra'da Dün Akşam Verdiği Konserle, İngiliz ve Türk Dinleyicilerini Büyüledi. İngiltere'nin En Önemli Konser Salonlarından Biri Olan 4 Bin 200 Kişilik Royal Albert Hall'in Tamamına Yakınının Dolduğu Konserde, Gülümse, Keskin Bıçak, Rakkas, Sen Ağlama, Fındıkkıran Gibi Şarkılarını Seslendiren Sezen Aksu, Yaptığı Espriler ve Özel Dansları ile de Büyük İlgi Gördü.

Sezen Aksu, İngiltere'nin başkenti Londra'da dün akşam verdiği konserle, İngiliz ve Türk dinleyicilerini büyüledi. İngiltere'nin en önemli konser salonlarından biri olan 4 bin 200 kişilik Royal Albert Hall'in tamamına yakınının dolduğu konserde, Gülümse, Keskin Bıçak, Rakkas, Sen Ağlama, Fındıkkıran gibi şarkılarını seslendiren Sezen Aksu, yaptığı espriler ve özel dansları ile de büyük ilgi gördü.

Sezen Aksu'dan önce sahne alan Oajami isimli 8 farklı ülkenin vatandaşlarından kurulu 12 kişilik müzik grubu, gösterilerindeki dansöz ve Mısır asıllı dansçı Shafeek Abdulhamed'in, Mısır, Hint ve Türk etnik danslarının karışımından oluşan özel gösterisi, konsere gelenlerden büyük alkış aldı. Ardından sahneye çıkan Aksu, klasikleşen şarkılarını seslendirdikçe, dinleyicileri tarafından uzun süre alkışlandı. Konserinde vokalisti Nurcan Evren ile dans eden ve şarkı söyleyen Aksu, sahneye daha sonra Steve Wonder'in vokalistliğini yapmış olan Amerikalı bir şarkıcıyı aldı. Dinleyicilerinden biri ile karşılıklı Keskin Bıçak şarkısını seslendiren Aksu, konukları ile kurduğu sıcak diyaloglar nedeni ile de büyük beğeni topladı. İngiliz dinleyicileri için şarkı aralarında İngilizce konuşmaya çalışan Aksu, "Sizin ve benim kalplerimiz arasında bir köprü var" dedi.

Konser merkezinin kuralları nedeni ile süreyi uzatamadığını söyleyen Sezen Aksu, gece yarısına doğru konserini noktaladı. Konser sonunda bir görevlinin kucağında sahneden ayrılan Aksu dakikalarca ayakta alkışlandı.

Oajami isimli grubun üyeleri de, Sezen Aksu gibi bir sanatçı ile Royal Albert Hall kadar önemli bir konser salonunda sahne almaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. Konser sonrası Sezen Aksu'nun etkisinden henüz kurtulamamış olan izleyiciler mutluluklarını belirtirken, bazı izleyiciler konser süresinin kısa olması nedeni ile memnuniyetsizliklerini dile getirdi. Dinleyicilerden Ekonomi Doktoru Münir Tatar, "Konser çok güzeldi. Sezen Aksu'ya zaten İngiltere susamıştı. Yalnız programı çok kısa kesti.Sahneye geç çıktı. Dolayısı ile bizim beklediğimiz, sevdiğimiz şarkıların çok azını söyledi. İnşallah bir daha gelir" dedi. Sumru Whitharn isimli Sezen hayranı ise, "Süper bir konserdi. Hem ağladık hem güldük. Sezen Aksu şarkılarıyla yaşadık, hala yaşıyoruz ve Sezen Aksu'yu çok seviyoruz" diyerek yaşadığı mutluluğu paylaştı.

Oya ve Burcu Dik çifti ise, Royal Albert Hall'de Sezen Aksu'nun sahne almasının büyük bir onur olduğunu ifade ederek, "Her şey süperdi. Sezen Aksu gibi birini ancak burada görebilirdik. Royal Albert Hall gibi bir yerde Sezen Aksu'yu görmek çok büyük bir onur veriyor bize. Onun güzel müziğini dinleyebilmek bizi çok mutlu etti. Çok güzel bir akşamdı, çok güzel bir konserdi. Çok duygulandık. Çok mutlu olduk" dedi.

2 Yorum Ekle:

Anonymous Adsız said...

SENI COK SEVIYORUZ COOK YINE BEKLERIZ DOYAMADIK SANA DOYAMADIK!!! :(

3:59 ÖÖ  
Blogger Sдmo said...

awesome blog :)

2:16 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile