19 Ekim 2007

Altın Portakal kortej geçişiyle başlıyor

Türk ve dünya sinemasını aynı çatı altında buluşturacak 44. Uluslararası Altın Portakal Film Festivali yarın geleneksel kortej geçişi ve Sezen Aksu konseriyle başlayacak.

Bu yıl 19-28 Ekim tarihlerinde düzenlenecek 44. Uluslararası Antalya Altın Portakal Film Festivali, dünyaca ünlü yönetmen, oyuncu ve senaristleri Türk meslektaşları ve Antalyalı sanatseverlerle bir araya getirecek. Festivalin konuğu ünlü yıldızlar arasında usta yönetmen Francis Ford Coppola, sinemanın yeni dahisi olarak da anılan Shekhar Kapur, İngiliz yönetmen Nicolas Roeg, ünlü görüntü yönetmeni Christopher Doyle, oyuncular Sophie Marceau, Christopher Lambert, Jacqueline Bisset, Jordi Molla, Miranda Richardson, Rita Tushingham ve Joan Chen de bulunuyor.
Festival yarın geleneksel kortej geçişi ve Cam Piramit'te düzenlecek törenle başlayacak. Törenin ardından Sezen Aksu konser verecek.
Festival kapsamında bu yıl 3'üncüsü düzenlenen Avrasya Film Festivali ise 20 Ekim Cumartesi günü Antalya Kültür Merkezi'nde (AKM) başlayacak. Festivalin açılışında 64. Venedik Film Festivali'nde en iyi film dalında Altın Aslan ödülü alan Tayvanlı ünlü yönetmen Ang Lee'nin ''Lust, Caution'' (Dikkat, Şehvet) filmi gösterilecek.

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile