30 Eylül 2007

Bu sezon kimleri dinleyeceğiz

Durgun müzik piyasası hareketleniyor. Yerli yabancı pek çok albüm, yayınlanmak üzere sırada bekliyor. Yerli kontenjanda Sezen Aksu, Tarkan, Teoman, Zerrin Özer, Deniz Seki, Aşkın Nur Yengi öne çıkarken, yabancı kontejanında Madonna, Jennifer Lopez, Britney Spears, Alicia Keys, Kylie Minogue, Backstreet Boys, Foo Fighters ve Spice Girls gibi devler var. Görülen o ki müzik konusunda epey hareketli günler bizi bekliyor. Kim ne yapıyor, ne zaman, nasıl albüm çıkaracak araştırdık.

TARKAN YIL SONUNA DOĞRU
Yazdan beri beklenen ve yine bir efsanaye dönüşen Tarkan’ın yeni albümü, son haberlere göre 2007 sonuna yetiştirilmeye çalışılıyor. Albüm ağırlıklı olarak Tarkan’ın bestelerinden oluşacak. Müzik direktörü Ozan Çolakoğlu. Sezen Aksu ve Tarkan birlikte yeni şarkılar üretmeye devam ediyor. Pek çok şarkı dinleniyor, kaydediliyor ama henüz hiçbir şarkının akıbeti belli değil.

SEZEN AKSU’DAN 3 PROJE
Şu aralar ABD’de tatilde olan Sezen Aksu, 3 proje üzerinde birden çalışıyor. İlki, yazın anons edilen, bu yılki Harbiye Açıkhava Konserleri’nden alınan kayıtlarla oluşturulacak olan DVD. İkinci proje, 2007 sonu veya 2008 başı gibi yayınlanması planlanan, tamamen yeni şarkılardan oluşacak albüm. Diğer proje ise yoğun akademik ve müzikal araştırma gerektiren ’Kök’ adlı konsept albüm.

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile