26 Ağustos 2007

Sezen Aksu turnesine sürprizli final!

Eylül ayında Sezen Aksu dinleyicilerini, Sanatçı’nın Geleneksel Yaz Konserleri’nin son durağı olan İstanbul’da son derece renkli ve dopdolu bir içerik bekliyor. 20.yılını kutlayan P&G Türkiye’nin katkılarıyla düzenlenen turnenin son konseri 8 Eylül 2007 tarihinde, Kuruçeşme Arena’da binlerce kişinin katılımı ile gerçekleşecek.
Turnenin kapanış konseri olması nedeniyle oldukça farklı bir repertuvar ile hazırlanan konserde Sanatçı sevilen parçalarının yanı sıra kendisinin dinlemekten keyif aldığı başka sanatçılara ait eserleri de seslendirecek. Konserde dinleyiciler, “Makber” gibi alaturka müziğin vazgeçilmez eserlerinden ve herkesin olduğu kadar Aksu’nun yaşamında da izler bırakan pop müziğinin temel taşlarından örnekleri Sezen Aksu’dan dinleme fırsatı bulacaklar.
Konserin en önemli farklılığı Sanatçı’nın meslek yaşamının kesiştiği ve farklı türlerde müzik yapan sanatçılarla yapacağı düetler olacak. Daha önce farklı albümlerde seslendirilen bu düetler ilk kez turnenin bu son konserinde canlı olarak seslendirilecek. Sezen Aksu sahnesinde, tüm dünyada satışa sunulan “Sognami” albümünde yer alan İtalyanca-Türkçe “Bile Bile” düeti ile İtalyan tenör Alessandro Safina’yı ve “Gelsin Hayat Bildiği Gibi” düetiyle Türkiye’deki rap müziğinin en önemli temsilcilerinden biri olan Ceza’yı ağırlayacak.
Konserin bir diğer sürprizi ise Mısırlı Ahmet olacak. Dünyada darbuka efsanesi olarak tanınan, tarih boyunca denenmemiş bir teknik ve çalma stili geliştiren Mısırlı Ahmet konserde kendi repertuvarından örnekler sunmanın yanısıra Sezen Aksu şarkılarından bazılarını da benzersiz tekniği ile yorumlayacak. Öte yandan sahne Anadolu Ateşi’nin danslarıyla da renklenecek.
Özetle; bu Eylül ayında hem “olmazsa olmaz” Sezen Aksu şarkıları beklentisinde olanlar, hem de farklı eserlerle zenginleşmiş bir konserin tadını çıkarmak isteyenler özel bir Sezen Aksu konserine tanıklık edecek.

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile