07 Ağustos 2007

Sezen 10, Emma Shapplin 5

Çeşme’nin rüzgarı hiç bitmez.. Geldiğimiz günden beri ortalık uçuyor.. Aslında bu sıcaklarda rüzgar iyi ama Çeşme’ninki biraz sert oluyor..
Rüzgarlı Çeşme günlerinde Sezen Aksu, Emma Shapplin ve Mercan Dede’li davet muhteşemdi.. Tabii muhteşem olan Sadece Sezen Aksu’ydu.. Öyle formundaydı ki Sezen, tüm davetlileri yıktı geçti.. Espriler yıkıldı, millet gülmekten kırıldı..
İnşaat sektörünün yeni firmalarından olan Folkart, Narlıdere’de başladığı akıllı evler projesinin tanıtımı için Alaçatı SeaSide’da inanılmaz bir gecce yaptı. İnanılmaz diyorum çünkü inanılacak gibi bir gecce değildi. Kuş sütünün eksik olmadığı gecceye yaklaşık beş bin kişi katıldı. Sea Side denilen plajda özel bir davet alanı hazırlandı. Dört dörtlük bir organizasyon yaşandı. Havai fişeğinden ışık şölenine, yiyeceklerden içeceklere, oturma düzeninden transfere kadar her şey dört dörtlüktü.
Birde sahnede hem Sezen Aksu, hem de Emma Shapplin, hem de Mercan Dede olunca gecce muhteşem oldu. Sunuculuğu ve organizasyonu Volkan Severcan adlı eski tiyatrucu-sunucu yaptı..
Feza Fırat ise son anda işe dahil olmuş ve İstanbul ünlülerini ve gazetecileri davet etmiş.
Bu muhteşem geccenin maliyeti 2 milyon YTL imiş..
200 bin Euro Emma Shapplin, 100 bin YTL ise Sezen Aksu almış. Aslında tam tersi olmalıydı. Sezen Aksu öyle bir konser verdi, öyle espriler yaptı ki, parasını fazlasıyla hakketti.
Emma Shapllin ise kendini meşhur eden şarkıyı bile söylemeden 5-6 şarkı söyleyip gitti. Hatta Sezen Aksu saheneye çıkınca en önde oturan Arto’ya bakıp “gel düet yapalım” bile deyip, Emma Shapplin’e birazıcık dokundurdu!
Filminden izlediğimiz kadarıyla Folkart Narlıdere akıllı evler projesi gerçekten çok güzel.. Evlerde her şey düşünülmüş. Narlıdere mevkii de artık yeni İzmir olarak görülüyor. Bence bu evler peynir-ekmek gibi satılır.
Tabii şimdi akla Narlıdere’deki evler için 2 milyon YTL’lik bir gecce yapmak gerekir miydi? Sorusu geliyor ama Folkart’ın hedefi İstanbul.. O sebeple bu gecce bir başlangıç.. Şaşalı bir başlangıç. Ama biraz abartılmış bir gecceydi tabii ki.. Biz Türkler bazen abartmayı severiz.
Mercan Dede, Emma Shaplin, Sezen Aksu.. Araya bir yabancı lastik kız ve bardak gösterisi yapan bir yabancı daha! Ne gerek var? Bence Emma Shapplin’e bile gerek yoktu. Ya da madem getiriyorsun anlaşmana 10 şarkı, şu şarkı vs. de detaylar yazarsın..
Geccenin yıldızı Sezen Aksu’ydu.. Bodyguard’yla başladığı esprileri, BKM’nin kameraman ve fotoğrafçıcıyla devam etti. Aslında Sezen Aksu en baba Stund-up’çılara taş çıkartacak kadar güzel oynuyor ve gerçekten güldürüyor.
Davetliler arasından bulunan bir genç Sezen Aksu’ya evlenme teklif edince Aksu, “Bak annem orada oturuyor. Git ona sor da seni paralayıversin” dedi..
Sezen Aksu o gecce tam formundaydı. Şarkıları ve esprileri ile bir sanatçının sahnede olması gerektiği gibiydi.. Keşke Sezen Aksu’nun bu konser videosunu tüm diğer sanatçılar izleyebilse.. Seyirciyi nasıl yakalıyor, nasıl hüzünlendiriyor, nasıl güldürüyor bir görebilseler..
Muhteşemdin Sezen.. Gerçekten tebrikler..
Biz Bodrum’a geçiyoruz ama Çeşme-Alaçatı yazılarımız devam edecek..

Kenan Erçetingöz/gecce.com

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile