23 Ağustos 2007

"Kimler Geldi Kimler Geçti" Fikret Şeneş Gecesi

Hepimizin hayatında bir Fikret Şeneş şarkısı muhakkak vardır. Kimi zaman "Haykıracak nefesim kalmasa bile" kimi zaman "Yeniden başlasın, burada kalmasın" kimi zaman "Kimler geldi kimler geçti hayatımdan" kimi zaman "Hoş görsen affet gitsin aldırma" kimi zaman "Gel de gör beni bambaşka biri" kimi zaman da "Bana yalan söylediler kaderden söz etmediler" demişizdir. Bunları söylemediğinizi düşünüyorsanız muhakkak "Bir başkadır benim memleketim" demişsinizdir. Gördünüz mü muhakkak hepimizin bir Fikret Şeneş şarkısı varmış.
Türk popunun ilk kadın söz yazarı Fikret Şeneş en son 1996 yılında Ajda Pekkan için "Bir Hata" adlı şarkıyı yazmış. Ondan beri söz yazmıyor. Türk Popu'na 300'e yakın eser bırakmış. Başta Ajda Pekkan olmak üzere Semiramis Pekkan, Sevda Karaca, Işıl Yücesoy, Zerrin Özer, Nilüfer, Semiha Yankı, Ayla Dikmen, Neco, Zaliha, Tanju Okan, Sibel Egemen, Şenay, Ayten Alpman, Selçuk Ural, Gönül Yazar, Gökhan gibi birçok önemli yorumcu Fikret Şeneş'in yazdığı şarkı sözlerini plak yapmışlar.
Yazdığı tüm şarkılar aradan uzun yıllar geçmesine rağmen hala dillerde ve kuşaktan kuşağa aktarılıyor. Kalıcı olmanın en önemli örneği Fikret Şeneş'in şarkıları Levent Yüksel, Aşkın Nur Yengi, Teoman, Yeşim Salkım, Emre Altuğ, Deniz Seki, YoncaLodi gibi birçok günümüz starları tarafından coverlandı.
Fikret Şeneş'in de katılacağı bu özel gecede sadece Fikret Şeneş şarkıları söylenecek ve Türk popunun birçok önemli ismini Tarık Sezer yönetiminde kurulacak büyük orkestra eşlğinde dillerde marş olmuş Fikret Şeneş şarkılarını yorumlayacaklar.
Geceye Ajda Pekkan, Aşkın Nur Yengi, Ayla Algan ,Ayten Alpman , Deniz Seki, Levent Yüksel, Nükhet Duru, Semiramis Pekkan, Sezen Aksu, Teoman, Yeşim Salkım ve Yaşar canlı performanslarıyla katılacak.
Gecenin tüm geliri Şehit Polis Aileleri için TEYEV'e bağışlanacak.

Kuruçeşme Arena – 10 Eylül 2007 Pazartesi saat: 21.00

biletix

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile