03 Haziran 2007

"Şinanay"a son noktayı MESAM koydu

Bir yarışma programında başlayan ve Sezen Aksu'nun meşhur ettiği "Şinanay" şarkısının bestecisi tartışmasına MESAM son verdi.
Ünlü şarkıcı ve besteci Fuat Güner'in olduğu iddia edilen "Şinanay" şarkısının, MESAM (Türkiye Musiki Eseri Sahipleri Meslek Birliği) tarafından Onno Tunç'a ait olduğu açıklandı. Av. Kılıç Gülsaran'ın başvurusu üzerine bir açıklama yapan MESAM, Fuat Güner'in beyanıyla şarkının Onno Tunç'a ait olduğunun belirlendiği ifade edildi.MESAM'ın açıklamasında şu sözlere yer verildi, "Üyemiz A. Fuat Güner'in bildirimi üzerine 'Şinanay' isimli müzik eseri, besteci A. Fuat Güner olarak 1989 yılında birliğimiz sistemine kaydedilmiştir. ilgili eserin yer aldığı 'Sezen Aksu Söylüyor' isimli albümün bandrol alınmak üzere MESAM'a ibrazı sırasında yapım kartonetinde eserin bestecisinin 'Ohannes Tunçboyacı (Onno Tunç' olarak belirtildiği görülmüştür. Bu durumu netleştirmek amacıyla MESAM'ın konuyu A. Fuat Güner'e sorması üzerine, A. Fuat Güner, ilgili eserin sahibi olmadığını beyan etmiş ve A. Fuat Güner, kayıtlarımızdan 'Şinanay' isimli eserin sahipliğinden silinmiştir."
MESAM'dan yapılan açıklamada, bir eserin kaydının silinebilmesi için, eser sahipliği konusunda mahkeme kararının sunulması, ihtilaflı olan bir eserin sahiplerinin talebi üzerine MESAM Teknik Bilim Kurulu'nun karar alması veya eser sahibinin kendi beyanıyla reddetmesi gerektiği de belirtildi. MESAM'ın yaptığı açıklamanın son bölümünde ise, "Meslek birliğimiz kayıtları uyarınca 'Şinanay' isimli eserin söz yazarı, 'Melih Cevdat Anday', bestecisi 'Ohannes Tunçboyacı (Onno Tunç)', yayımcı şirketi ise 'Pozitif Edisyon Ltd. Şti.'dir. 'Şinanay' isimli eserin bestesi adına bugüne kadar birliğimizce tahsil edilen telif bedelleri, sadece merhum 'Ohannes Tunçboyacı (Onno Tunç)'un varisi Valentin Selin Tunçboyacı'ya ve yayımcı şirketi olan 'Pozitif Edisyon Ltd. Şti.'ne ödenmiş olup, bu kişiler dışında hiç kimseye ödeme yapılmamıştır." ifadelerine yer verildi.

1 Yorum Ekle:

Anonymous Adsız said...

hjjj

12:57 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile