03 Haziran 2007

Delirmiş Bunlar...

Kimler mi? Sezen Aksu’ya son günlerde sataşanlar, dil uzatanlar, şarkı sözlerinin çalıntı olduğunu iddia edenler. Vah vah, delinin biri kuyuya taş atmış 40 akıllı çıkaramamış. Bizim de bu kırk akıllı ünlüsü, ünsüzü, gazetecisi, köşe yazarı Sezen Aksu yorumlarını akıllarınca yapıyorlar da yapıyorlar.
Size ne ya... Sezen Aksu ben bildim bileli yaşam tarzını belirlemiş, ne etliye, ne tuzluya bulaşan bir sanatçıdır. Yani aslında sizlere verdiği mesajı sizler hala alamadıysanız mesleklerinizi bırakın. Sezen, “Ben üretirim, şarkı üretirim, sesi iyi olan sanaçıya şarkımı veririm. Kendimde çok istediğim anlarda albüm çıkartırım. Böyle kabul edin” dedi, ettiniz. Eee şimdi ne oldu da jüri üyesi Oray Eğin fırsat kollayıp, “Sezeeenn hanım sizin gazeteniz var diyorlar, medya patronları yalınızdan çıkmıyormuş’’ diyor. Belki doğru olan şeyleri, yanlış zamanda ve yanlış üslupla söyledi, orası da tartışılır ya . Her neyse Oray Eğin bir anda, sanatçılar ve magazin gazetecilerinden, “Oooo helal olsun çocuğa bizim yapamadığımızı, diyemediğimizi sordu” övgüsü alarak, alkış topladı.
Sabah programlarında Oray Eğin’in Sezen Aksu’ya sorduğu sorular tartışılıp, konuşulup durdu. Magazinciler de, “Vallahi bravo Oray’a aklımızı başımıza getirdi” dedi.
Pardon 20 yıllık gazetecilerin aklı şimdi başlarına geliyorsa, yazık onların 20 yıllarına... Artık çalışmayıp, köşelerine çekilsinler. Çünkü 20 yıl insanlara magazin sunamamışlar demek ki. Sanatçılar ise magazincilere ateş püskürüyor. “Sezen Aksu’nun haberini yapamıyorsunuz ama bizi duvardan duvara vurup her gün bir magazin pogramında paparazzileri peşimizden koşturuyorsunuz” diye sitem ediyorlar.
Pardon. Sizler show sanatçılarısınız. Besteleri başkalarından alıp kasetinizde okur, sonra kasetiniz piyasa çıkarken promosyon üstüne promosyon yaparsınız. Restaurantlarda başka sanatçılarla kakki di kakki di görüntüler veririsiniz. Diğer meslaktaşlarınıza durup dururken sataşırsınız. Sevgililerinizle bir ayrılıp, bir barışırsınız. Açılışlarda kameralar önünde birbirlerinize kebaplar yedirirsiniz. Sonra da, “Sezen Aksu haberleri yapılmıyor benimkini niye yapıyorsunuz?” diye sitem edersiniz. Sizi haber yapmazlarsa siz unutulursunuz. Ama Sezen Aksu unutulmaz, çünkü o evinde oturup Ü – R E – T İ – Y OR... Şarkı yapıyor ve söylüyor. Bir de üstüne üstlük çalıntı şarkıları var diyorlar. Şimdi çalıntı diyorsunuz... Diyelim, bir tarafı bunun eyvallah. Fakat bir gerçek var yaşadığımız dünyada... O kadar güzel, o kadar farklı, değişik ayrıcalıklı güzel güzel şeyler duyup, görüp izliyoruz ki... Hepimiz birden bütün bunları izlerken, Sezen Aksu bütün bu izlediklerimizden, gördüklerimizin arasından öyle şeyler toparlayıp alıyor ki... Bir de onları öyle bir yoğuruyor ki, bir güzeli, çok daha güzel olarak bizlere sunuyor. Bu da çok önemli bir meziyettir. Ve zaten Sezen Aksu’yu Sezen Aksu yapmıştır. Yani anlayacağınız, hayatın kendisinden derleyip, toparlayıp bizlere gönderiyor. Oturup, bugün acaba kime ne desem de, magazin sayfalarında ya da ekranlarda olsam diye düşünmüyor. Zaten bu çalıntı olayını zaman zaman dünya starları da yaptı. Dönem dönem hep oldu, her zaman da olacak. Bunun adı, bir anlamda da esinlenmedir...
Bir de hoşlanmadığım şu oldu. Koskoca yıllarını bu camiaya vermiş bir gazeteci, “Neden Sezen Aksu’nun oğlu Mithat Can hiç yazılmıyor da, diğer ünlülerin çocukları sürekli yazılıyor” demez mi!
Pes vallahi, bundan 6 yıl evvele gidin... Mithat Can’ın en deli dolu olduğu döneme... Evinde her gün parti verip, yüksek seste müzik çalındı diye şikayet ediliyor, evini polis basıyor ve gazetelerin baş sayfalarında bu olaylar çıkıyordu. Bebek’te alkollu araç kullanırken bir arabaya çarpıyor, yine sürmanşet gazetelerde yer alıyordu. Kulüplerden aşırı alkollü çıkarken gazeteciler resimliyor, yine gazetelere basılıyordu. Üstüne Tuğçe Kazaz ile büyük aşk yaşadılar, her gün basına malzemeyi bol bol verdiler. Mithat Can demek ki, artık yaşam biçimini değiştirdi, onu göremiyorlar ve de basamıyorlar. Bu kadar basit işte! Neden böyle bakmıyorsunuz da, Sezen Aksu’nun dokunulmazlığından işi oğlunun dokunulmazlığına getiriyorsunuz. Bu resmen belden aşağı vurmak oluyor arkadaşlar...
Gül Erçetingöz

2 Yorum Ekle:

Anonymous Adsız said...

GÜL ERÇETİNGÖZ ÜN DİLİNE SAĞLIK ÇOK GÜZEL SÖYLEMİŞ HERKES BUNLARIN FARKINA VARMALI ARTIK TÜRKİYEDE GÜLŞEN,DEMET AKALIN VE DAHA İSİMLERİNİ BİLMEDİĞİM BİR SÜRÜ GEREKSİZ ŞARKICILAR VAR ONLARIN YAPTIKLARINDAN GÜLÜNÇ DURUMA DÜŞMELERİNDEN BAHSETMİYORSUNUZ DA SEZEN AKSU YA MI TAŞ ATIYORSUNUZ O BİR KARALİÇEDİR TÜRKİYENİN EFSANESİDİR ONA DİL UZATMAYIN TEPE SERSEMİ OLURSUNUZ ONA GÖRE..

1:18 ÖS  
Anonymous Adsız said...

sezen aksu bnm ıcın cok onemlı mutlu oldugumda onunla cosuyorum ve huzunlendıgımde onunla moral buluyorum... dınlenecek gercek ses varsa en basta sezen aksudur (senı cok sevıyorum sezen aksu ) ben yasadıkça seni yasatcam

6:49 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile