11 Mart 2007

857 besteyle rekor kırdı

Geçmişte bestelerini vereceği sanatçıları seçen Sezen Aksu, artık fabrika gibi çalışıyor! İki yılda 134 şarkı yapan sanatçı hayatı boyunca 857 besteye imza attı. Müzik dünyasının en üretken sanatçısı Sezen Aksu, beste yapma rekoru kırdı. Daha önce şarkılarını herkese vermeyip bestelerini seslendirecek insanları belli kriterlere göre seçen sanatçının kapısı artık popçusundan arabeskçisine kadar herkese açık!
MESAM (Müzik Eseri Sahipleri Meslek Birliği) verilerine göre son iki yılda 134 eser üreten ünlü sanatçı, Fatma Sezen Aksu adına kayıtlı 857 şarkıyla, en çok beste yapan kişi rekorunun da sahibi.
Kendi şarkılarının dışında, geçen yaza damga vuran Kenan Doğulu'nun "Çakkıdı" sı ve Ajda Pekkan'ın söylediği "Vitrin" gibi pek çok popüler şarkı, Aksu'nun imzasını taşıyor. Yani ünlü sanatçı sadece çok değil, aynı zamanda beğenilen çalışmalara da imza atıyor. Sezen Aksu'nun içinde bir müzik stüdyosu bulunan İstanbul Kanlıca'daki villası da bu yüzden, yeni albüm hazırlığı yapan şarkıcı ve prodüktörlerle dolup, taşıyor. Üstelik "Minik Serçe" hiçbirini geri çevirmiyor. Hatta pek çok yeni albüm artık onun programına göre çıkıyor.
Örneğin Ferhat Göçer'in geçen hafta çıkan albümünde iki Sezen şarkısı bulunuyor. Yeni bir albüm hazırlığında olan Özcan Deniz'in de ünlü sanatçıdan "Hediye" adlı şarkıyı aldığı biliniyor. Önceki çalışmasında farklı bir tarz deneyen fakat çok eleştirilen Hande Yener de, yeni kaseti için Sezen'in kapısını çalanların arasında bulunuyor. Liste işte böyle uzayıp, gidiyor... Türk müzik sektöründe bir şarkı, ortalama 10 bin dolara satılıyor. Fakat Aksu eserlerini bazen genç sanatçılara ücretsiz olarak da veriyor.

4 Yorum Ekle:

Anonymous Adsız said...

çakkıdının bestesi ona ait değil çalıntı olduğunu cümle alem biliyor

12:30 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

birşey idda edityorsan ispatta edeceksin.

9:07 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

ÇAKKIDININ BESTESİ SEZEN AKSU YA AİTTİR BENCE SEN İDDİA ETTİĞİN ŞEYİ İSPATLA ÖNCE 857 BESTESİ OLAN BİR İNSAN,ADINI SEZEN AKSU YAPMIŞ EFSANE OLMUŞ BEYİNLERİMİZE KAZINMIŞ BİR İNSAN NİYE BESTE ÇALSIN DA İSMİNİ LEKELESİN?ONU ÇEKEMİYORLAR İFTİRA ATIYORLAR SEZEN AKSU YA LAF ETMEK SİZE DÜŞMEZ ONA GÖRE.....

1:32 ÖS  
Anonymous Adsız said...

ya ıste boyle sezen aksuyu bılmeyen bır ınsandan bu soz beklenır sezen aksuya aıt o sarkı bılmedıgın bır seyı ıddaa etme !

7:07 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile