01 Şubat 2007

"Şimdi Türkiye" festivali Sezen Aksu ile start aldı




link

Türk kültürünü tanıtan bir dizi etkinliğin yer aldığı Şimdi Türkiye Festivali, Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da Sezen Aksu konseriyle başladı.Dün akşam başlayan festival çerçevesinde ünlü sanatçı Sezen Aksu, Hollandalı Arjan Tien yönetimindeki Metropol Orkestrası'nın eşlik ettiği konseriyle izleyenleri coşturdu. Amsterdam'ın en tanınmış müzik salonlarından Concertgebouw'daki konsere Türkler kadar Hollandalılar da büyük ilgi gösterdi. Sanatçı konser sonrası dakikalarca alkışlandı.
Festivalin açılış konuşmasını yapan Amsterdam Valisi Job Cohen, Amsterdam'da açılan İstanbul sergisini şu ana kadar 50 bin kişinin ziyaret ettiği müjdesini verdi.Liberal Parti eski Milletvekili Fadime Orgu, "Turkey Now festivali Sezen Aksu konseriyle başladı. Konserde müthiş bir kalabalık vardı. Bir anlamda Türkiye'yi Hollanda'ya taşımış olduk" dedi.
Eski Hıristiyan Demokrat Parti Türk Milletvekili Nihat Eski ise, gayet başarılı bir konser olduğunu belirterek "Sezen Aksu gibi Türkiye'nin güzide bir sesi bugün burada; bu çok önemli bir olay. Dünya küçüldü, böyle konserlerle dostluklar daha da pekişiyor. Bence çok başarılı bir organizasyon" diye konuştu.Festivale katılacak sanatçılar arasında Fazıl Say, Mercan Dede, Hüsnü Şenlendirici, Uğur Işık, Onur Ataman, Sibel Köse, Ayşe Tütüncü, İlhan Erşahin, Grup Athena, Hayko Cepkin gibi isimler de yer alıyor. 21 Nisan'a kadar sürecek festival kapsamında etkinlikler, Amsterdam ve Rotterdam'ın en seçkin salonlarında yapılacak.

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile