25 Şubat 2007

Hep Birlikte Açık Radyo!

Açık Radyo, kâinatın tüm seslerine, renklerine ve titreşimlerine açık... Demokrasi, hukuk ve insan hakları; rock, caz, klâsik ve elektronik müzik; bilimkurgu, edebiyat, atçılık, mimarlık; hip-hop, opera, rebetiko; küresel iklim krizi, adalet ve barış... Programcı, dinleyici ve dostlarıyla bu büyük aile 11 yıldır İstanbul’dan 94.9 frekansından kâinata sesleniyor. Usanmadan. Üstelik bu oluşum hiçbir çıkar ve sermaye grubuna bağlı değil. Dolayısıyla, bağımsız.
Açık Radyo’yu bağımsız kılan en önemli unsurlardan biri de dinleyicileri. Her yıl düzenlenen destek projesi ile Açık Radyo dinleyicisi radyosuna sahip çıkıyor. Proje ile dinleyiciler seçtikleri programın istedikleri bir saatine destek verebiliyorlar. Birden fazla program, ya da aynı programın birden fazla saati de desteklenebiliyor. Dinleyiciler kredi kartıyla, havale ile ya da taksitlendirerek destek verebiliyorlar. Seçilen program yayınlandığında destekçisinin adı da programın başında ve sonunda anılıyor.
Her yıl Dinleyici Destek Projesi’nin duyurulduğu 9 günlük özel yayın da gelenekselleşerek bir radyo şenliğine dönüşmüş durumda. Bu 9 gün boyunca Açık Radyo olağan yayın akışını bir kenara bırakıp, hem destek çağrısında bulunuyor, hem de ilginç ve eğlenceli programlarla şenlikli bir yayın gerçekleştiriyor.
Bu yıl “Hep Birlikte Açık Radyo” özel yayınında programcı, dinleyici ve dostlar bir araya gelecek. Açık Radyo müdavimi dinleyiciler programcılarla birlikte yayın yapacaklar. Canlı müzik performansları, kimi Açık Radyo programlarının parodileri, enteresan köşeler, kültür ve müzik dosyaları, hatta müzik atışmaları ile dolu dolu 9 günlük bir radyo şenliği yaşanacak.
Şenlik boyunca Açık Radyo dostları da yayın stüdyosunu işgal edecek; Sezen Aksu, Mehmet Alapan, Erdal Alova, Rahman Altın, Coşkun Aral, Ruhi Ayangil, Okan Bayülgen, Fikret Bertuğ, Haluk Bilginer, Brazzaville, Bulutsuzluk Özlemi, Ata Demirer, Selçuk Erdem, Dolapdere Big Gang, Fuat, Gevende, Fuat Güner, Ha Za Vu Zu, Hümeyra, Kenan Işık, Şebnem İşigüzel, Nejat İşler, Hakan Kaya, Hülya Koçyiğit, Gisèle Köseoğlu, Mahşer-i Cümbüş, Modern Folk Üçlüsü, Mor ve Ötesi, Murathan Mungan, Gürkan Ortakale, Kudret Sabancı, Leman Sam, Ayhan Sicimoğlu, Burhan Şeşen, Gökhan Şeşen, Durul Taylan, Yağmur Taylan, Teoman, Arto Tunçboyacıyan, Necdet Yaşar, Erdil Yaşaroğlu, Uğur Yücel ve Derviş Zaim Açık Radyo’da kendi programlarını yapacaklar. Açık Radyo Şenliği 24 Şubat Cumartesi saat 11.00’de başlıyor. 94.9 frekansında özel yayın 4 Mart akşamına kadar sürecek. Destekleyin, Hep Açık olsun!


Yayın akışı için tıkla...

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile