10 Aralık 2006

Turkey Now yaklaşıyor


İstanbul Kültür Sanat Vakfı ve Stifting Kulsan, 29 Ocak - 21 Nisan tarihleri arasında, Hollanda’nın Amsterdam ve Rotterdam şehirlerinde “Turkey Now” isimli bir festival gerçekleştiriyor.
“Turkey Now” klasik müzikten popüler müziğe, dünya müziğinden caza, tiyatrodan dansa, zengin bir geçmişten yola çıkıp bugünün dinamik ve çağdaş Türkiyesi’ne ulaşan bir etkinlik. Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı ve Kültür Bakanlığı’nın katkılarıyla düzenlenen festivali, Hollanda’da Hollanda Eğitim Bakanlığı, Kültür Bakanlığı, Amsterdam Belediyesi ve AFKP Festivali destekliyor.
Geçmişten bugüne, içinde barındırdığı Doğu ve Batı kültürleri arasındaki canlı ve sürekli etkileşimin en belirleyici özelliği olduğu Türkiye’nin kültürü, özenli bir programla Amsterdam ve Rotterdam’ın seçkin konser salonlarında seyircilerle buluşacak.
Bugünün çağdaş ve dinamik Türkiye’sinin bir panoramasını sunmayı amaçlayan bu keyifli yolculuk 2004’te “Şimdi Now”la Berlin’de başladı. 2005’te “Şimdi Stuttgart”la devam eden etkinliklerin şimdiki durağı Amsterdam ve Rotterdam olacak.

PROGRAM
Festivalin önde gelen isimleri arasında ünlü piyanist Fazıl Say var. Say, Rotterdam Filarmoni Orkestrası’yla 20 - 21 Nisan’da Rotterdam’da klasik müzikseverlerle buluşacak.
Pop müziğin divası Sezen Aksu yerli ve yabancı hayranlarıyla 29 - 30 Ocak tarihinde Amsterdam ve Rotterdam’da buluşacak. Aksu’ya Arjan Tien yönetimindeki Metropole Orkestrası eşlik edecek.
26 Şubat tarihinde Joseph Wolfe yönetimindeki Borusan Oda Orkestrası Amsterdam’da bir konser verecek.
Kardeş Türküler, Anadolu - Mezopotamya eksenindeki müzik geleneklerinin en güzel örneklerini 23 - 24 Şubat tarihlerinde sunacak. Anadolu halk şarkılarını orijinal dillerinde yorumlayan grubun ilkesi çokkültürlü bir coğrafyada kardeşlik içinde bir arada yaşamaya dayanıyor.
Bir diğer kaçırılmaması gereken gereken etkinlikse 10 - 11 Şubat’taki Hüsnü Şenlendirici ve ünlü Sırp grup Balkanopolis konseri olacak. 16 - 17 Mart tarihinde sahne alacak, dünya müziklerini eşsiz yeteneğiyle biraraya getiren Uğur Işık’la, çello sanatçısı Erik van der Westen konseri de Festivalin renkli buluşmalarından biri olacak.
9 Mart’ta Amsterdam’da seyirci karşısına çıkacak Mercan Dede geleneksel ve elektronik müziğin eşsiz beraberliğini benzersiz yorumu ile sunacak.
31 Mart’taki Telvin ve Eric Vloeimans konserinde cazseverler perdesiz gitarın büyük ustası Erkan Oğur’u ve Hollandalı trompetçi Eric Vloeimans’ı aynı sahnede dinleme olanağını yakalayacaklar.
Ayrıca 16 Şubat’ta Türk piyanist Ayşe Tütüncü ve 10 Mart’ta saksofoncu İlhan Erşahin de Amsterdam Bimhuis’te dinlenebilecek. 2006’da düzenlenen 15. Uluslararası İstanbul Tiyatro Festivali’nde prömiyerini yapan Pierre Chabert’in yönettiği ve Genco Erkal’ın başrolünü üstlendiği Samuel Beckett’in “Oyun Sonu” adlı oyunu Balie tiyatrosunda izleyici karşısına çıkacak.
Festivalin tiyatro programında çağdaş metni ve rejisiyle dikkat çeken “İki Kişilik Bir Oyun” ve Mustafa Kaplan’ın çağdaş koreografisiyle sahnelen bir dans gösteri de yer alıyor. Ankara Devlet Opera ve Balesi dansçıları üç farklı koreografiyi biraraya getiren Bahar Tangosu’nu Amsterdam Muziekgebouw’da sergileyecekler.

MEKANLAR
De Balie, Bimhuis, Konser ve Kongre Sarayı de Doelen, Concertgebouw, Muziekgebouw ve Kit Tropen Tiyatrosu etkinliklerin gerçekleşeceği salonlar.

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile