02 Eylül 2006

"Yerli Plaka" yolda. Kemerini bağla!


Pek çok müzikseverin sabırsızlık ve merakla beklediği; Ceza’nın üçüncü solo albümü “Yerli Plaka” sonunda her şeyiyle hazır! Albümün çıkış tarihi o5 Eylül 2006 olarak belirlendi ve bu tarihte kusursuz bir dağıtımla tüm Türkiye’de müzik marketlerde yerini almış olacak.

Albüme adını veren ve albümün çıkış parçası olan “Yerli Plaka”ya Almanya’da Media Juice firması prodüksiyonu ve Thomas Garber yönetmenliğinde çekilen Avrupa standartlarındaki klip çok kısa bir süre içinde Türkiye’de Dream TV, MTV Türkiye ve diğer müzik kanallarında yurtdışında ise MTV, Viva gibi kanallarda gösterime girecek.
Albümün toplam süresi 77 dakika ve albümde neredeyse tamamı hit olabilecek kalitede 17 parça yer alıyor! 17 parçanın tamamı yeni ve daha önce yayınlanmamış parçalar! Sadece “Sen Oyna Dilber” farklı bir remix versiyonu ile albümde yer alıyor. “Yerli Plaka”da yer almak üzere hazırlanan ve albüm öncesinde “Feyz Al” single’ında piyasaya çıkan “Feyz Al”, “İt Dalaşı” ve “Sen Oyna Dilber” parçaları albümde yer almıyor çünkü Single yayınlandıktan sonra yapılan yeni parçalar ile bir CD’ye sığabilecek süre aşıldı ve bu 3 parça albümden çıkarılmak zorunda kalındı. Böylelikle bu eserler de sadece “Feyz Al” Single’ında yeralan arşivlik parçalar olarak Türkçe Rap tarihinde de yerlerini aldılar! Bu 3 parça dışında ayrıca yine hazır olan “Bana İzin Yok mu” ve Ceza’nın çok kısa bir süre önce kaydettiği yeni bir parça da albüme giremedi aynı sebepten dolayı. Ceza bu yılın başında ses telleri ile ilgili yaşadığı sağlık problemi sebebiyle bir şey yapamadan geçirmek zorunda kaldığı zamanın acısını çıkartırcasına, bugünlerde en yaratıcı olduğu günlerini yaşıyor. Bu 2 parça ve belki de daha fazla yeni parça albümün yayınlanmasından sonra belki yeni bir Single yada farklı şekillerde sizlerle buluşacak.
Albümün beatleri Türkiye, Almanya ve Hollanda’dan prodüktörler; Roka, Ayhan Sayıner, Yusuf Köybaşı, Akşit Uğurlu, Paolon, Roe Beardie, Soniq, Phat Crispy tarafından hazırlandı. Albümde Türkiye’den Sezen Aksu, Ayben, Sahtiyan, Yener, Alaturka Mavzer, Mihenk Taşı, Emre gibi isimlerin yanı sıra yurtdışından da Tech N9ne (ABD), Samy Deluxe (Almanya), Afrob (Almanya), Eko Fresh (Almanya), Killa Hakan (Almanya) gibi önemli isimler konuk olarak yer alıyor. Şüphesiz Türkiye’de Sezen Aksu’nun konuk olduğu “Gelsin Hayat Bildiği Gibi” büyük ilgi çekerken, dünyada ise Tech N9ne, Samy Deluxe ve Afrob’un konuk olduğu parçalar ses getirecek.
“Yerli Plaka” albümünün kayıtları için 3 stüdyoda çalışıldı. Digitolia (İstanbul), Kraft (İstanbul), No 5 Production (Berlin) stüdyolarında kayıt edilen ve “Feyz Al”da olduğu gibi Almanya’da Master & Servant Stüdyolarında Tom Meyer tarafından digital mastering’i yapılan “Yerli Plaka” Dünya standartlarında bir sound kalitesine sahip.

CEZA “YERLİ PLAKA”
01 KEMERİNİ BAĞLA
02 YERLİ PLAKA
03 GELSİN HAYAT BİLDİĞİ GİBİ feat.
SEZEN AKSU
04 ŞAŞKIN OĞLAN feat. AYBEN
05 SEN OYNA DİLBER Remix
06 DARK PLACES feat. TECH N9NE
07 ORIENTJAZZ feat. Samy Deluxe, Afrob & Sahtiyan
08 EFKAR PERDESİ
09 HADİ BİZE BAĞLAN feat. Eko Fresh, Killa Hakan, Summer Cem
10 FARK VAR
11 GECE GÜNDÜZ KARIŞMAZ
12 PUSULAM YOK feat. Alaturka Mavzer, Mihenk Taşı, Emre
13 ÖNCE KENDİNE BAK
14 GENE ELDE MENDİL Feat Sahtiyan & Yener
15 ACI BİBER
16 HİZA VE NİZAM YOK
17 NE BENİM


CezaFan

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile