13 Haziran 2006

İzmir Yanıyor!


Sezen Aksu, Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda verdiği konserde, 30 yıllık meslek hayatı boyunca İzmir için yazdığı ilk parçayı seslendirerek İzmirli hemşerilerinin gönlünü fethetti. 'İzmir Yanıyor' adlı parça, dinleyiciler tarafından çok beğenildi.
Türk Pop Müziği'nin Kraliçesi Sezen Aksu geçtiğimiz hafta sonu Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda sahne aldı. Performansıyla kendisini dinlemeye gelenleri büyüleyen 'Minik Serçe' repertuvarında eski şarkılarının yanı sıra daha önce hiç seslendirmediği parçalara da yer verdi.
Aksu, konser sırasında önce 'İstanbul İstanbul Olalı' isimli şarkıyı seslendirdi. Ardındansa bir süredir kendisinden İzmir'i konu alan bir parça yazmasını isteyen hemşerilerine bir jest yaptı ve İzmir'de geçen büyük bir aşk hikayesini anlatan 'İzmir Yanıyor' adlı yeni şarkısını okudu. Dinleyicilerin büyük beğenisini toplayan şarkı bittiğinde Harbiye Açıkhava Tiyatrosu'nda alkış tufanı koptu.
Sezen Aksu, 1989'da yazdığı 'İstanbul Hatırası' ve 2002 yılında yaptığı 'İstanbul İstanbul Olalı' şarkılarıyla İstanbul'da yaşanan aşkları anlatmıştı. Egeliler'e seslenen tek şarkısı ise 'Kalbim Ege'de Kaldı'ydı. 'İzmir Yanıyor' adlı şarkının gün ışığına çıkmasıyla, hem İzmirliler'in bir hayali gerçekleşti, hem de Aksu 30 yıllık meslek yaşantısı boyunca ilk kez memleketi İzmir'i konu alan bir şarkı yapmış oldu.

İzmir Yanıyor
Gurubun rengi bir de
boyarken sahili
turuncuya,
Hiç tadım yok.
Ne hilal, ne de çoban yıldızı
teselli etmiyor,
Acım çok...
Söz-Müzik: Sezen Aksu
(13.06.2006 tarihli Sabah'tan)

3 Yorum Ekle:

Anonymous Adsız said...

bu sarkiyi dinlerken konserde,icinde adim gectikce sarkinin , izmir dedikce bu deli kadin,,hasret ekleyince bi de sarkinin sozlerinde bi yerlerde..
dinlemek istiyorum tekrar,hemen..biri biliyosa soylesin ne zaman?hepimiz tek tek taniyor mu ne?aşk tanricasi mi yoksa aşklarimizi filan biliyor,,oyle oturup yaziyor..baska turlu olmaz cunku..olamaz..

9:59 ÖS  
Blogger Yalın said...

İzmir Konserinde dinledim bu şarkıyı, İzmir Yanıyor diye haykırdı. İzmir sallandı alkışlarla sanki. İzmir yanmadı ama yanmış kadar oldu. En kısa zamanda albümünde görmeyi umut ediyorum

12:31 ÖÖ  
Anonymous Adsız said...

ÇOK SÜPERRRR......

8:30 ÖS  

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile