13 Haziran 2006

Ben Aslında O Gördüğün COOL KADIN Değildim

SÜPERSTAR’IN MERAKLA BEKLENEN ALBÜMÜ 14 HAZİRAN 2006 ÇARŞAMBA GÜNÜ MÜZİKSEVERLERLE BULUŞUYOR…
Ajda Pekkan’ ın kendisiyle, hayatla, müzikle, sevenleriyle, hesaplaştığı yeni albümü, yıllar boyu dinlenecek, klasikler arasında yerini alacak, yepyeni, tam bir Ajda Pekkan albümü. Yepyeni şarkılar, yeni soundlar, 2 cover ve süperstarın muhteşem yorumu ile hayat bulan 12 şarkıdan oluşan albümde Fikret Şenes, Sezen Aksu, Orhan Gencebay, Zülfü Livaneli, Tuna Kiremitçi, Bülent Özdemir, C. Malgiaglio/G.P Felisatt ve Capdevielle/Jean Patrick Gaston Andreca’ nın sözleri ve besteleri yer alıyor.

Albümde SEZEN AKSU’nun 4 adet sözü (COOL KADIN, VİTRİN, ALDATMA, TUFAN) ve bir adet söz ve bestesi (YOK Kİ), ZÜLFÜ LİVANELİ’ nin bir adet söz ve bestesi (SEVDALI BAŞIM), yılın şarkısı olan “Lale Devri”nin bestecisi BÜLENT ÖZDEMİR’in 2 adet bestesi (TUFAN, AMAZON), albümün genç bestecisi CAN ALGEÇ’ in iki adet bestesi (COOL KADIN, VİTRİN), albümün sürpriz ismi yazar TUNA KİREMİTÇİ’ nin bir adet söz ve bestesi (MUCİZE), bir adet sözü (AMAZON), albümün ikinci sürprizi, ünlü sanatçı Emma Chaplin’in dünyaya tanıttığı şarkısı “SPENTE LE STELLE”... Farklı bir aranjmanla, klasik opera korosu ve klasik yaylılar eşliğinde İtalyanca seslendiriliyor. Süperstar bu albümün fotoğraf çekimlerini Nihat Odabaşı ile gerçekleştirdi.

iki cover…
Ajda Pekkan ’ın 1973 senesinde 45’lik olarak ilk kez seslendirdiği ORHAN GENCEBAY’ın “KADERİMİN OYUNU” şarkısının rock versiyonu. 1972 senesinde yine 45’lik olarak seslendirilen sözleri FİKRET ŞENES’e ait olan şarkısı “OLANLAR OLDU BANA”. Albümündeki 9 şarkının düzenlemesi KIVANCH K, diğer alt yapılar AYTUĞ YARGIÇ, CEM OYAL ve MEHMET ESEMEN’e ait.

1 Yorum Ekle:

Anonymous Adsız said...

"Ben Aslında O Gördüğün COOL KADIN Değildim"

Konu başlığı sanırım gözden kaçarak yanlış yazılmış. Albüm kapağında da görüldüğü gibi "Değilim" olacak..

Sevgiler,

12:00 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile