10 Mayıs 2006

Tanju Okan'ı Anma Gecesi

Birbirinden değerli bir çok sanatçı 23 Mayıs'ta Tanju Okan için bir araya geliyor…!!!
Sezen Aksu, Kenan Doğulu, Nükhet Duru, Deniz Seki, İlhan İrem, Yeliz, Emre Altuğ, Levent Yüksel, Emel Müftüoğlu, Okan Bayülgen, İzel, Ege, Ayten Alpman, Alpay, Ayla Algan, Erol Evgin, Salim Dündar, Kamil Sönmez, Işıl Yücesoy, Demet Sağıroğlu, Mişa, Tülay Özer ve Turhan Yükseler Orkestrasıyla.

Tanju Okan 1938 yılında dünyaya geldi. Liseyi Balıkesir’de bitirdikten sonra yurtdışında şan eğitimi aldı ve 1961 yılında Ankara’da profesyonel müzik hayatına başladı. 1962’de İstanbul’a geldi ve Müfit Kiper Orkestrası ile birlikte çalışmaya başladı. 1964 yılında hayatının dönüm noktalarından biri olan Erol Büyükburç ve Tülay German’la birlikte Balkan Melodileri Festivali’ne katıldı. Hemen ardından da ilk plağını çıkardı.
Türk Popunun 60'lı yıllarını şekillendiren iki çok önemli eğilim vardı; Birincisi, Sezen Cumhur Önal ve Fecri Ebcioğlu'nun başını çektiği "yabancı şarkı üzerine Türkçe söz yazma" eğilimi, diğeri ise Balkan Melodileri Festivali ve Altın Mikrofon Yarışması'nın iteklemesiyle "Türkülerin aranje edilmesi“ idi. Tanju Okan, Milli Orkestra'nın bir solisti olarak aranje edilmiş türkülere yer verir ilk plaklarında. "Atmaya yürek" gereken "kum" hemen ikinci plakta "kunduraya dolar".
70’li yıllarda Ergin Bener ve Hümeyra, Melodi Plak'tan ayrılıp kurdukları Yonca Plak'ın ilk plaklarından birini Tanju Okan'a yaptılar: "Hasret"... Moustaki'nin ünlü şarkısı "Le Meteque"in Türkçe versiyonu olan bu parça o güne kadarki en büyük Tanju Okan hit'i olmakla kalmaz, Türk Popu'nun da en önemli şarkılarından biri olur.
1975 yılında "Bütün Şarkılarım" albümünü çıkardı. Bundan sonra da "Kadınım"ı yapan Tanju Okan, bir kez daha zirveye çıktı. Bu dönemde Tanju Okan’ın söz yazarı Mehmet Teoman’dı. Bu işbirliği sonraki yıllarda da çok önemli bir plağın çıkmasına sebep olacaktı...
1980 yılında Garo Mafyan, Melih Kibar, Bora Ayanoğlu destekli "Yorgunum" albümü çıkar Kent firmasından. Hem Kent'in, hem de Melih Kibar'ın en sıkı dönemleri olması sebebi ile hiçbir masraftan kaçınmadan, çok derli toplu kadrolarla bir albüm yapıldı.
90'lı yıllarda Türk Popu'nun yeniden canlanışı, Tanju Okan’ın yeniden albüm yapmasına vesile oldu. Tanju Okan, "İşte Tanju Okan 95" 'i yayımladı ve bu dönemde Urla’ya taşındı.
23 Mayıs 1996’da kaybettiğimiz ünlü sanatçı Tanju Okan’nın 10. ölüm yıldönümü adına Bostancı Kültür Merkezinde gerçekleşecek olan ‘’TANJU OKAN’I ANMA GECESİ’’ ‘sinde birbirinden değerli sanatçı Tanju ağabeylerini anmak için aynı sahneyi paylaşıyor.

Biletler için Biletix

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile