13 Nisan 2006

Sezen Aksu ödülleri topladı

Müzik Yapımcıları Derneği'nin (MÜ-YAP) düzenlediği ''Türkiye Müzik Endüstrisi Ödülleri 2006'' töreni, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda yapıldı.
Albümlerin satış oranına göre ''Diamond'', ''Platin'' ve ''Altın''ödüllerinin sahiplerini bulduğu gecede, ünlü sanatçı Sezen Aksu, geçen yıl çıkardığı ''Bahane'' ve ''Kardelen'' adlı albümleriyle 2 ''Diamond'' ödülü alırken, aynı zamanda ''Yılın En Çok Satan Albümü'' ödülüne de layık görüldü.
Ödül töreninde, Rafet El Roman ve İbrahim Tatlıses de diğer ''Diamond'' ödüllerini alırken, Sibel Can, Yurtseven Kardeşler ve Ankaralı Namık da ''Platin'' ödülü kazandı.
''Altın'' ödüllere layık görülen sanatçılar da şöyle: İzel, Lara, Şebnem Ferah, Zeynel ve Kenan Vardık, Kibariye, Hatice, Gökhan Özen, Berdan Mardini, Yavuz Bingöl, Nilüfer, İntizar, Yalın, Alişan, Ceylan, Ferhat Göçer, Manga, Ebru Gündeş, Candan Erçetin, Latif Doğan, Uğur Arslan, Hasan Yılmaz, Zara, İzzet Yıldızhan, Hakan Altun ve Deniz Seki.
Gecede bir konuşma yapan MÜ-YAP Başkanı Bülent Forta, müzik endüstrisi açısından 2005 yılının zor bir yıl olduğunu vurgulayarak, satışların yüzde 30 gerilediğini kaydetti.
Özellikle kaset satışlarında çarpıcı bir düşüş yaşandığını anlatan Forta, bu düşüşün temel nedenlerinden birinin, yasadışı kopyalama yanikorsan olduğunu, buna son zamanlarda internet korsanlığının da eklendiğini söyledi.
Gecede, korsanla mücadeledeki çalışmalarından dolayı İstanbul Valiliği ve Emniyet Müdürlüğü adına İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı ve İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah'a teşekkür plaketi sunuldu.
Cerrah, yaptığı konuşmada, ''Sanatçı dostlarımızın emeklerinin heba olmasına gönlümüz razı değil. Bu yüzden emeklerimizin en yoğununusanatçı dostlarımıza ayırdık. Korsanla mücadelemiz yoğun oldu, ama bu mücadeleden vazgeçmemiz mümkün değil'' dedi.
Ödülleri sunan isimlerden CHP Milletvekili ve sinema oyuncusu Berhan Şimşek de eser sahiplerinin telif hakları sorununa değinerek, hükümetin gündeminde 5846 sayılı yasaya by-pass niteliğindeki bir değişiklik önergesinin bulunduğunu söyledi.
Şimşek, ''Ama sanıyorum ki bu ülkenin halkı sanata sahip çıkacaktır'' diye konuştu. Gece, Sezen Aksu'nun konseriyle sona erdi.

Sezen Aksu Sahnede... İndir, izle...

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile