07 Nisan 2006

MÜYAP ödülleri

Müzik dünyasındaki kriz, MÜYAP ödüllerine de yansıdı. Şimdiye kadar 300 bini aşan albümlere ödül verilirken, bu yıl üst limit 300 bin oldu. Üstelik bu sınıra ulaşmayı başaran sadece üç isim var; Sezen Aksu, İbrahim tatlıses ve Rafet El Roman.
Korsan kaset ve mP3'ler yüzünden hızla düşen albüm satış rakamları, MÜYAP'ı da yeni kararlar almaya itti. Daha önce her yıl 300 bin satış rakamını aşan yerli albümlere ödül veren MÜYAP, 2006 itibariyle satışı 100 bini aşan albümleri ödüllendirecek. Yeni yönetmeliğe göre 100 bin satanlar altın, 200 bin satanlar platin, 300 bini aşanlar ise diamond ödülü alacak.
Hızla düşen albüm satışları nedeniyle, diamond ödülünü almaya hak kazanan sadece üç isim oldu; Sezen Aksu, İbrahim Tatlıses ve Rafet El Roman... Üst sınırı aşan bu üçlü, ödül almaya hak kazanan diğer isimler gibi, 12 Nisan akşamı, "MÜYAP Türkiye Müzik Endüstri Ödülleri 2006"nın düzenlendiği 'Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda ödüllerini alacak.
200 bin satanlar:
Ankaralı Namık, İsmail Yurtseven, Sibel Can...
100 bin satanlar:
Yalın, Alişan, Ceylan, Ferhat Göçer, Manga, Ebru Gündeş, Candan Erçetin, Latif Doğan, Uğur Arslan, Hasan Yılmaz, Zara, İzzet Yıldızhan, Deniz Seki, İzel, Lara, Şebnem Ferah, Zeynel ve Kenan Vardık, Kibariye, Hatice, Gökhan Özen, Berdan Mardini, Yavuz bingöl, Nilüfer, İntizar...

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile