20 Mart 2006

Dion, albümü O'na emanet etti

Sezen Aksu, Celine Dion'un vokalistine albüm yapıyor. Albüm için 12 bestesini veren Aksu; aynı zamanda albümün prodüktörü. Teklif, Aksu'nun kişiliğine ve şarkılarına hayran olan Celine Dion'dan gelmiş.
Türk Pop Müziği'nin tartışmasız en büyük ismi olan Sezen Aksu ile ilgili beni çok heyecanlandıran ve bir o kadar da mutlu eden bir haber aldım. Bugüne kadar birçok popçuya albüm yapan Sezen Aksu, şimdi de Celine Dion'un vokalistine albüm yapıyormuş. Yanlış okumadınız; Sezen Aksu, dünyanın en ünlü şarkıcılarından biri olan Celine Dion'un vokalistinin ilk albümünün prodüktörlüğünü üstlenmiş. Üstelik teklif Celine Dion'dan gelmiş. Şimdi sıkı durun! Celine Dion'un vokalisti, bu ilk albümünde kimin şarkılarını okuyacak biliyor musunuz? Sezen Aksu'nun... 35 yıllık sanat hayatı boyunca biriktirdiği ve hafızalarımıza kazıdığı yüzlerce şarkıdan 12 tanesini Celine Dion'un vokalistine veren Aksu'nun aylardır Amerika'da bulunmasının sebebi de buymuş meğer.
CELINE DION DA SEZEN HAYRANI
Şimdi size bu konuyla ilgili biraz daha detay vereyim. Sezen Aksu ile Celine Dion, aynı müzik şirketinin, yani Sony Music'in sanatçıları olmaları dolayısıyla tanışmışlar. Dion, Sezen Aksu'dan çok etkilenmiş. Bütün albümlerini alıp dinlemiş ve hayran olmuş. Vokalisti albüm yapmak isteyince Aksu'yu aramış ve "Bu albümü sen yap" demiş. Vokalistinin albümde okuyacağı 12 şarkının hepsinin Sezen Aksu bestesi olmasını isteyen Dion, Aksu'ya albümün prodüktörlüğünü de teklif etmiş. Aksu teklifi kabul etmiş ve çalışmaya başlamışlar. Aksu, işte bu albüm için iki aydır Amerika'da bulunuyormuş. Her gün stüdyoda genç şarkıcıya kendi şarkılarını en doğru şekilde okutmak için çalışıyormuş.
KONSER İÇİN GELDİ
Sezen Aksu Amerika'daki bu albüm çalışmasına kısa süreliğine ara verdi.
Çünkü Perşembe günü İstanbul'a geldi. 24-25 Mart'ta TİM'deki konserlerine çıkıp sonra geri dönecek. Bu arada Amerika'da albümle uğraşıken bir film müziğine de söz yazmış. Cuma günü vizyona giren "Beyza'nın Kadınları" filminin bestesini, orkestrasının eski elemenı Fahir Atakoğlu yapmış ve Sezen Aksu'dan söz yazmasını istemişler. Aksu onları da kırmamış... Sezen'in bu enerjisine hayranım! Allah Sezen'i başımızdan eksik etmesin.
(Bülent Cankurt'un 20.03.2006 tarihli Sabah'la Günaydın'daki yazısı)

1 Yorum Ekle:

Anonymous Adsız said...

Burada bir sorum olacak.

Celine Dion'un vokalisti türk mü? Yani bir türk albümü mü cikiyor?

Yoksa türk olmadigina sarkilar söylecek mi?

Ya da sarkilar ingilizceye mi cevirilecek???

1:39 ÖÖ  

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile