29 Aralık 2005

Sezen’den Zeki Müren şarkısı

Sezen Aksu, Magazin Gazetecileri Derneği’nin Zeki Müren şarkılarının ‘Bir Ses 13 Nefes’ adlı albümde toplanması projesine destek verdi. Aksu, böylece ilk kez bir albümde Zeki Müren şarkısı söyleyecek.
Magazin Gazetecileri Derneği (MGD) Yönetim Kurulu, geleneksel hale getirdiği Altın Objektif Ödülleri çerçevesinde, her yıl önemli bir sanatçının eserleriyle birlikte anılmasını ve yaşatılmasını kararlaştırdı. MGD, Şubat 2006’da yapılacak olan 13. Altın Objektif Ödülleri çerçevesinde, Türk Sanat Musikisi’ne büyük katkıları olan Sanat Güneşi Zeki Müren’in, eserleriyle birlikte anılmasını dev bir proje ile hayata geçirecek.
MGD Yönetim Kurulu, ‘Bir Ses 13 Nefes’ projesi kapsamında Sezen Aksu’yu evinde ziyaret etti. MGD Başkanı Nurettin Soydan ve Yönetim Kurulu üyelerini evinde ağırlayan Aksu, proje karşısında oldukça heyecanlandı. MGD’nin 2006 başlarında hayata geçireceği ‘Bir Ses 13 Nefes’ projesinde olmayı kabul eden ünlü sanatçı, ilk kez bir Zeki Müren şarkısını da seslendirecek. Sezen Aksu dışında Sibel Can, Özcan Deniz, Muazzez Ersoy ve Mehmet Ali Erbil’den de onay alındı. Proje kapsamında İbrahim Tatlıses, Ajda Pekkan, Nilüfer, Muazzez Abacı, Bülent Ersoy, Kayahan, Sertab Erener ve Candan Erçetin gibi ünlü sanatçılara da teklif götürülecek. Ünlü yıldızların yorumladığı Zeki Müren Şarkıları, CD, kaset ve DVD olarak da piyasaya çıkarılacak. Albümün gelirinin bir bölümü ise eğitime katkı sağlayan bazı vakıflara bağışlanacak.
(28.12.2005 tarihli Hürriyet'ten)

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile