10 Aralık 2005

'Minik Serçe'den eski şirkete dava

Sezen Aksu, Raks Müzik'e 'ihtiyati haciz kararı' konması ve yaklaşık 300 bin YTL'lik alacağını tahsil etmek için mahkemeye başvurdu. Aksu'nun avukatı, borcunu ödemeye yanaşmayan Raks'ın zaman kazanmaya çalıştığını öne sürdü.
Bir dönem müzik piyasasının en güçlü firmalarından biri olan Raks Müzik Yapım 'batma' noktasına gelirken, ünlü sanatçı Sezen Aksu da (Fatma Sezen Yıldırım) eski şirketini mahkemeye verdi. Aksu, 9 yıl önce Raks Müzik'le bir sözleşme imzalamıştı. Bu sözleşmeye göre; Sezen Aksu'nun piyasaya çıkardığı üç adet kasetin KDV hariç yüzde 25'i brüt olarak sanatçıya ödenecekti.
Sezen Aksu, bu sözleşmeden sonra piyasaya 'Düğün ve Cenaze', 'Düş Bahçeleri' ve 'Adı Bende Saklı' adlı albümleri çıkardı. 1999'da yapılan bu kasetler, çok sayıda sattı. Ancak iddiaya göre; 'davalı' müzik şirketi, o tarihten bu yana sözleşme kurallarına aykırı hareket ederek Sezen Aksu'nun 300 bin YTL'yi bulan alacağını ödemeyince Aksu da noter aracılığıyla Raks'a ihtarname çekti. Bir süre sonra, şirketin mallarını elden çıkarma gayreti içinde olduğunu öğrenen Sezen Aksu, alacağı için mahkeme kanalıyla icra takibi başlatma yolunu seçti. Ancak Raks firmasının avukatları, icra takibini durdurdu.
Bunun üzerine Sezen Aksu'nun avukatı Gökçe Kılıç Gülsaran, 'itirazın iptali' istemiyle tekrar mahkemeye başvurdu ve durdurulan icra takibinin sürdürülmesini istedi. Dava dilekçesinde Raks Müzik Şirketi'nin 1996 yılındaki sözleşmeye itiraz etmediğini belirten Aksu'nun avukatı, şirketin amacının zaman kazanmak olduğunu ve borçlarını ödediklerine dair mahkemeye bugüne kadar hiçbir belge sunamadıklarını kaydetti.
(09.12.2005 tarihli Sabah'tan)

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile