01 Aralık 2005

Karşıyım korsana, karşıyım var mı?

Müzik sektörü 'korsana karşı Ankara yürüyüşü' için birleşti ve Başbakan'dan randevu istendi. 50 sanatçı ve 4 derneğin yöneticileri, 14 Aralık'ta Başkent yollarına düşecek!.
MÜYAP, MESAM, MSG ve MÜYOBİR adlı müzik meslek birliklerinin Ankara'ya yapacakları 'büyük yürüyüş'ün tarihi 14 Aralık Çarşamba olarak belirlendi. Görüşmek için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Abdülkadir Aksu ile Kültür Bakanı Atilla Koç'tan randevu isteyen birlikler; Ankara'dan gelecek kesin cevaba göre korsana karşı büyük yürüyüşü bir gün önce ya da sonra yapacak.
Sezen de yürüyecek
Ankara seferine, aralarında Sezen Aksu, Orhan Gencebay, Alişan, İbrahim Tatlıses, Mahsun Kırmızıgül ve Ferdi Tayfur'un da bulunduğu 50 sanatçı ile meslek birliklerinin yöneticileri katılacak. 5101 sayılı yeni yasasının çıkmasına rağmen korsan satışlarda düşme yerine artış olduğuna' dikkat çeken meslek birlikleri; şikayetlerini Erdoğan, Aksu ve Taş'a iletecek.
Müzik Eserleri Sahipleri Grubu (MSG), Müzik Yapımcıları Derneği (MÜYAP), Türkiye Musiki Eserleri Sahipleri Meslek Birliği (MESAM) ve Müzik Yapımcıları Birliği (MÜYOBİR) Başbakan'ın dikkatini, korsan nedeniyle 20 milyonun altına düşen albüm satışlarına çekecek. Bu arada korsandan kaynaklanan vergi kaybı da gündeme getirilecek.
(01.12.2005 tarihli Sabah Günaydın'dan)

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile