25 Kasım 2005

Minik Serçe Ankara'da uçtu!

Kardelenler Projesine 'Kardelen' albümü ile ortak olan Sezen Aksu, albümün tanıtım konserlerini Anatolia Gösteri Merkezi'nde verdiği konserle noktaladı. Konseri, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan da izledi. Recep Tayyip Erdoğan, bu projeye maddi ve manevi yardım eden aydınlar, sanatçılar ve iş adamlarına teşekkür etti.
Anatolia Showland'de gerçekleşen konserde bir konuşma yapan Erdoğan, Türkiye'nin dört bir yanında farklı gelişmeler olduğunu belirterek, "Yavrularımızın kendilerine olan güvenlerinin arttığını gördüğümüz bir dönem yaşanıyor. Türkiye'de internet ağına girmeyen okul kalmayacak. 2006'nın ilk çeyreğinde bilişim teknoloji sınıfının açılmadığı okul kalmayacak" diye konuştu.
Okullara 120 bin bilgisayarın ulaştığını ancak 80 bin bilgisayar açığı kaldığını ifade eden Erdoğan, bunun da gönüllülerin yardımıyla tamamlanacağını söyledi. Şemdinli, Yüksekova ve Hakkari'ye gittiğinde bir ilköğretim okulunda bilişim teknoloji sınıfında kardelenleri gördüğünde çok duygulandığını ifade eden Erdoğan, bu proje için emeği geçen herkese ve Aksu'ya teşekkür etti.
Ankaralılar'ın da büyük ilgi gösterdiği Aksu'nun verdiği konser, 'Kardelen Konserleri' kapsamında düzenlenen etkinliklerin sonuncusu oldu. Konserde Aksu, bir de jest yaptı. Repertuvarında olmadığı halde bir şarkı seslendireceğini belirten Aksu, "İçimden geldi. Sayın Başbakanımız ve eşi Emine Erdoğan için 'Lale Devri' şarkısını seslendirmek istiyorum" dedi. Erdoğan çifti, Aksu'nun 'Lale Devri' şarkısına alkışlarıyla eşlik etti.
Başbakan Erdoğan'ın kendisine verilen söz hakkını kullanırken hükümetin icraatlarından söz etmeye başlaması davetliler arasında 'Konuşma uzun olacak galiba' endişesi yarattı. Bu da izleyicilerin derin bir sessizliğe bürünmesine yol açtı. Erdoğan'ın Sezen Aksu'nun adını andığı cümlelerinde kopan alkış, Erdoğan'ın mikrofonu Aksu'ya devretmesi talebi gibiydi.
Eski ve yeni şarkılarından oluşan repertuvarını sunarken izleyicileri zaman zaman coşturan, zaman zaman duygulu anlar yaşatan Aksu, Kardelen şarkısını da beyazlar içindeki Kardelen Korosu ile söyledi. Aksu, gecenin finalini Melike Demirağ'ın söylediği ve Yılmaz Güney'in aynı adlı filmle hafızalara kazıdığı 'Arkadaş' şarkısıyla yaptı. Salondaki coşku ve Aksu ile kardelenlere gösterilen ilgi, Başbakan ve protokolü gölgede bıraktı.

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile