30 Ekim 2005

Sezen Aksu Bochum'dan geçti

Melez, çokkültürün ürünü. Demirden, kömürden sonra, Ruhr’daki en büyük zenginlik kaynağı. O zenginliğin ana mayası Türkler. Polonyalı, İspanyol, Fransız, Macarla birlikte Türkler. Bu zenginliği kutlamak gerek. Bu çokkültürü kutsamak gerek. Eyalet Meclisi bunu yapıyor. Düzenlediği ilk festivali Türklere armağan ediyor, adını koyuyor: Melez 05.
Ruhr Eyalet Meclisi'nin düzenleyip Türk'lere armağan ettiği ilk Festival olan Melez 05 kapsamında dün akşam Sezen Aksu muhteşem bir konser verdi. 2 haftadır süren etkinlikler kapsamında Sezen Aksu konseri, Müjde Ar sohbeti, Atıf Yılmaz'ın "Eğreti Gelin" filmi, Aydın Esen piyano dinletisi, İstanbul Şehir Tiyatrosu "Danton’un Ölümü" oyunu, Ankara Devlet Opera ve Balesi dans gösterisi, bölgesel filmler, çocuk tiyatroları, sohbetler yer aldı.
Ruhr, 2010’da Avrupa Kültür Başkenti olmak için adaylığını koymuş. Melez 05 bu adaylıkta en önemli dayanaklardan biri. Festival, başka kültürleri vurgulayarak gelecek yıllarda da olacak. . Çokkültürlü olmak, zenginlik kaynağı. Onun için bu gibi festivallerle kutlanıyor.

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile