09 Ekim 2005

Detaylarda Sezen



Bilmeniz gerekmeyen herşey
1. Her zaman yanında, otomobilinde ya da sekreterinin çantasında bir çift terlik bulundurur. Eğer kapalı bir yerde uzun zaman geçircekse ayakkabılarını çıkarıp terliklerini giyer
2. Yaptığı hayır işlerinin bilinmesini istemez. Marmara Depremi sonrasında afet bölgesine en fazla yardım gönderen kişi belki de odur. Kendisi de kılık değiştirerek defalarca bölgeye gitmiş, depremzedelere çadırlarına konuk olarak moral vermiştir.
3. Para işleriyle ilgilenmeyi hiç sevmez. Para hesabı yapmaz. Yatırımlarını, parasını uzun bir süre yakın arkadaşı Müjde Ar idare etmiştir.Belki de dostluklarının bu boyutu hala sürmektedir.
4. Evini ihtiyacı olan herkese açar bir dönem oturduğu semtteki inşaat işçilerinin zevcelerini evinde konuk etmiştir. Arkadaş çevresindeki herkesi sık arayamıyor, görüşemiyor olsa da, zor günlerde hep yanlarındadır. Sevin Okay ameliyat olduğunda onu evinde bakılmaya razı etmek için çok dil dökmüştür. Kemal Sunal öldüğünde her gün karısı Gül Sunal'ı arayarak teselli etmiş, eğlendirmeye çalışmıştır.
5. Dalgın ya da üzgün olduğunda bir kağıda karakalem kadın figürleri çizer. Detaylı çizimleri stilistlerin eskizlerini hatırlatır. Bu kadın figürlerine kendisinin asla giymeyeceği, giymeye cesaret edemeyeceği kıyafetleri giydirir.
6. Bir dönem işlerinden istifa eden gazeteci arkadaşlarına yeni bir iş kurmaları için Kanlıca'daki yalısını satarak destek olmayı teklif etmiştir. Ancak arkadaşları bunu kabul etmeyince paralı bir ortak aramış, ilk talip Turan Çevik'i güvenilir bulmayınca Mehmet Ali Yılmaz'da karar kılmıştır.
7. Zeytinyağlı taze fasulye ile makarnayı aynı tabaktan yemeye bayılır. Eğer geç uyanmışsa kahvaltı yerine zeytinyağlı bir yemek yemeyi tercih eder. Gün boyu sık sık bir tabak maydonoz yer, yeşil eriğe bayılır.
8. Ünlü fotoğrafçısı Adil Gültekin'i o keşfetmiş ve ilk stüdyosunu o kurmuştur. Fotoğraf sanatıyla yakından ilgilidir. Prodüksiyonunu yaptığı birçok ünlünün fotoğraf çekimlerini o yönetir.
9. Bir yurtdışı seyahatinden dönüşte Mehmet Ali Yılmaz'ı o dönem (80'li yıllar) giydiği yumurta topuklu ayakkabılardan vazgeçirmek için ona bir çift ayakkabı getirmiş ve Yılmaz'a ofisinde ayakkabılarını değiştirtmiştir. Yani sadece kendi ayakkabılarıyla değil başkalarınınkiyle de ilgilenecek kadar şiddetli bir ayakkabı fetişistidir.
10. Ekibindeki herkesin kendi semtinde oturmasını ister. Şu sıralar Kanlıca'daki müzisyen nüfusunda büyük artış olmuştur.
11. Kendisi, makyözü Suzan Kardeş'ten yıllardır ayrılmamasına rağmen bir çok ünlüyü kendi önüne oturtup makyaj yapacak kadar ilgilidir bu işle yeteneklidir de, bazı erkek arkadaşlarına da hafif makyaj yapmayı sever.
12. Birçok entellektüelle yakın dostluk ilişkisi içindedir. Yıldırım Türker, Murat Belge ve Ahmet Altan gibi. Güler Sabancı ile sık sık buluşurlar. Güler Sabancı bir röpörtajında, "Sezen söyler, ben ağlarım"demiştir.
13. Gençliğinde stilinden etkilendiği Ajda Pekkan'la dost olduktan sonra onun aksanını düzeltmesi için epey uğraş vermiş, Pekkan'ı yanlış telaffuz ettiği her kelime sonrasında uyarmış ve bu yolda epey mesafe kaydetmiştir.
14. Sabahları çok erken kalkar ve Kanlıca sahilinde balıkçılarla, esnafla sohbet edip çay içer. Eve döndüğünde ev halkı hala uyanmamıştır.
15. Kiri Te Ka Nawa'dan aryalar dinlemeye bayılır. Türkiyede sesinden en fazla etkilendiği isimlerden biri ise Gönül Akkor'dur.
16. Sesiyle ilgili bir rahatsızlık geçirdiği dönemde Ahmet Altan ona "Alexander Tekniği" adlı bir kitap vermiş ve bu kitaptaki teknik uyarınca ayna önünde şarkı söyleyerek kendi kendini tedavi etmiştir.
17. Rumelihisarı onun aşk hayatında önem taşıyan bir semttir. İki ilişkisi bu semtte başlamıştır.
18. Bir dönem yayımlanan Rapsodi dergisinde haberlerin sonuna konan minik dudaklar (stopper) onun dudaklarıdır. Bu görüntü ortağı olduğu yayınevinde kırmızı ruj sürdükten sonra bir kağıda öpücük kondurması sonucu elde edilmiştir.
19. Albümünün çıktığı ilk birkaç gün füme camlı bir otomobille ya da kılık değiştirerek kalabalık semtlerde dolaşır, tarafikte ya da mağazalarda yeni şarkılarının çalınıp çalınmadığını kontrol eder.
20. Konuşma şekli, kelimeleri vurgulayışı, esprileri bulaşıcı hastalık gibidir. Bir çok dostu aynı vurgu ile konuşur, aynı kelimeleri kullanır, aynı esprileri yapar. Sertab Erener, Aşkın Nur Yengi, Emel Müftüoğlu gibi.
21. Arkadaşlarına ya sabahın ilk saatleri telefon eder ya da gecenin ilerleyen saatlerinde.
22. Bazen televizyonda gördüğü ve beğendiği bir şarkıcının kendisine getirilmesini ister, sesini dinler ve durup dururken kendisine beste verir, ihya eder.
Vatan/Çikolata (10 Eylül 2005)

0 Yorum Ekle:

Yorum Gönder

<< Home

 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile