17 Şubat 2009

Güldünya Konseri

10 Şubat 2009

India Arie feat. Sezen Aksu


Sezen Aksu, India Arie'nin son albümü Testimony: Vol. 2, Love & Politics albümünde The Cure isimli şarkıda India Arie'ye eşlik etti. Sanatçıdan övgülerle söz eden Arie Sezen Aksu'ya hayran olduğunu ve O'nun Türkiye'nin en büyük pop starı olduğunu söyledi.
İkili Sezen Aksu'nun Royal Albert Hall konserinde Ready for Love'ı birlikte söylemişlerdi.

06 Şubat 2009

Sezen Aksu’dan Türkiye şarkıları

Sezen Aksu’nun menajeri Yaşar Gaga’yla bir yıldır üzerinde çalıştıkları “Türkiye Şarkıları” DVD’si mart ayında müzik marketlerde yerini alacak.

30 eserin yer alacağı DVD’de İzmir Senfoni Orkestrası, Kıvanç Ka, Vartanant Ermeni Korosu, Enderun Türk İslam ve Türk Sanat Müziği Topluluğu, Musevi “Los Paşaros” ve Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Çocuk Korosu, Rum Onorio, 10 Lira Yunan Dostluk Barış grubunun eserleri yer alıyor.
250 kişilik bir ekibin çalışmalarının yer aldığı DVD albümünde Aksu’nun Türkçe, Osmanlıca, Ermenice, Kürtçe, Rumca olmak üzere birçok dilde seslendirdiği şarkılar yer alıyor . DVD’de Efes Antik Tiyatro, Aspendos ve Brüksel’deki konser görüntüleri de yer alıyor.
Öte yandan Sezen Aksu’nun resmi internet sitesinin İngilizce versiyonu da yayına başladı. Yurtdışındaki dinleyicilerinin Sezen Aksu’nun çalışmaları konusunda bilgi sahibi olmasını amaçlayan İngilizce site bilgi platformu olarak tasarlandı.

Hülya Avşar'ın gözyaşları

Hülya Avşar en acı gününü yaşadı. Annesini toprağa verdi. Cenaze boyunca iki gözü iki çeşmeydi. Kızı ve eski eşi de oradaydı.
Sanatçı Hülya Avşar'ın dün vefat eden annesi Emral Avşar, Zincirlikuyu Mezarlığı'na defnedildi.
Amerikan Hastanesi Yoğun Bakım Ünitesi'nde yaklaşık 15 gündür akciğer kanseri tedavisi gören 64 yaşındaki Emral Avşar için Teşvikiye Camisi'nde cenaze töreni düzenlendi.
Törende, Hülya Avşar ile ablası Leyla Avşar, kardeşi Helin Avşar, kızı Zehra Çilingiroğlu, eski eşi iş adamı Kaya Çilingiroğlu taziyeleri kabul etti.

CENAZEYE ÜNLÜ AKINI
Cenaze törenine, Emral Avşar'ın akrabalarının ve yakınlarının yanı sıra, aralarında Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül, Ali Müfit Gürtuna, iş adamı Saadettin Saran, Sezen Aksu, Orhan Gencebay, İbrahim Tatlıses, Sibel Can, Hande Yener, Doğa Rutkay, Şahan Gökbakar, Demet Akbağ, Adnan Şenses, Kerem Alışık, Halit Kıvanç, Dilek Hanif, Acun Ilıcalı'nın da yer aldığı sanat ve iş dünyasından çok sayıda isim katıldı.

ANNEM AMİRALİMDİ
Emral Avşar’ın kızı Hülya Avşar, acılarının çok büyük olduğunu söyledi. Annesinin ölümüyle yıkılan Hülya Avşar, "Benim hayatım için bir devir kapandı. Annem her insanın sevdiği biriydi.
Üzüntümüz büyük, Allah’ın takdiri diyoruz. O benim annem, Amiral’imdi. Camiada çok sevilen biriydi. Bizi bu zor günümüzde arayan o kadar çok insan oldu ki Başbakan Recep Tayyip Erdoğan bey başta olmak üzere sabah erkenden aradılar. Eşi Emine Hanım (Erdoğan), bakanlar ve sanat camiasından yakın arkadaşlarım, o kadar çok dostumuz aradı ki... Annem bunları bilseydi çok sevinirdi" dedi.

ÖLÜM ONA YAKIŞMADI
Emral Avşar'ın cenazesi, öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'ndaki aile kabristanında toprağa verildi.
Sanatçı Sibel Can, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Emral Avşar ile hastalığı sırasında bir çok kez görüştüğünü ve ölümü ona yakıştıramadığını söyledi.

ANNE ACISI HİÇBİR ŞEYE BENZEMİYOR
Hülya, Leyla ve Helin Avşar adına çok üzgün olduğunu ifade eden Can, ''Aynı duyguları ben de yaşadım. Anne acısı hiçbir şeye benzemiyor. Annelerin alternatifi yok. Hülya da benim gibi annesine çok bağlı bir insan'' diye konuştu.
İbrahim Tatlıses de, Emral Avşar'ın mükemmel bir insan olduğunu belirterek, ''Gittiği yerde Allah ona yardım etsin'' dedi.
 8o  XMLº 
Blogwise - blog directory
Music Blog Top Sites
blog search directory
Blogarama - The Blog Directory
Proogle.de
Link Dünyası>
Technorati Profile